Hírlevél

Hírek

Naptár

2021. Március
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Látogató számláló

0
0
4
1
1
4
4

QR kód

hu.qr-code-generator.com

Méz rádió

 

 

Készítette:

A honlaapot készítette:

  Kékgép Kft Zirc

  06/30 99 30 105

Hírek, sajtó

     

Zirci győzelem a Bakonyi Vágtán

 

Zirc lovasa, Molnár Gyöngyi nyerte a harmadik alkalommal megrendezett Bakonyi Vágtát, amely a Nemzeti Vágta Zirc-Tündérmajori Előfutama volt.

 

Az ünnepélyes megnyitón Ottó Péter, Zirc város polgármestere és Ozsváth Kálmán szervező, a versenynek már harmadik éve helyet biztosító Tündér Farm üzemeltetője köszöntötte a vendégeket.

 

A versenyre idén tizennégy település nevezett. Az előfutamokból az első helyezettek jutottak a döntőbe, ahol zirci győzelemnek tapsolhatott a közönség: a kétszeres Nemzeti Vágta-győztes Molnár Gyöngyi Kóny, Nyúl és Várpalota települések versenyzőit megelőzve elsőként vágtatott a célba Ricardo nevű lovával. Az öt éves, hetven százalékban telivérezettségű lónak ez volt az első versenye.   

 

A rendező település jogán Zirc a végeredménytől függetlenül is továbbjutott volna a Nemzeti Vágtára. Így azonban, hogy a házigazda város szerezte meg a végső győzelmet, a szervezők felajánlották a szabad kártyát a Kapuvár színeiben versenyző Somogyi József zirci lovas számára, így ő is ott lehet majd a Hősök téri lovas-viadalon. Hozzá kell tenni, hogy az első előfutamban nagyon szoros verseny alakult ki Zirc és Kapuvár között a továbbjutó helyért, fej-fej mellett haladtak a lovasok a cél felé.

 

A harmadik alkalommal megrendezett Bakonyi Vágtán tizennégy település lovasa küzdött meg egymással

 

A Kishuszár-vágtán címvédés történt, a futamot Vörös Tamara nyerte Csetényből, aki ügyességének köszönhetően szintén ott lehet majd a Nemzeti Vágtán. A második helyezést Cegléd, a harmadikat pedig Zirc ifjú lovasa, Bajkó Mercédesz érte el. Ezúttal is megrendezték az amatőr kocsitoló-versenyt, melyen a hat fős csapatoknak 120 méteres erőpróbát kellett teljesíteniük. A döntőbe Tata és Zirc csapata jutott, s végül nagy küzdelemben a vendégek tolták a kocsit elsőként a célba.  

 

A versenyek mellett lovas kísérőprogramok is várták a Tündér Farmra kilátogatókat, nagy sikert aratott Hamza Viktória szabadidomítása. A Rodeo Team látványos lovas-kaszkadőr bemutatóval szórakoztatta a közönséget. A jó hangulatért Gáspár Laci, a Zenergia együttes, a Zirci Tücsökzenekar, Kálmán Bence és Bandája, a Fordul Kispej Lovam Táncegyüttes és a Best Of zenekar felelt.

 

 

Ozsváthné Fa Viktória főszervező sikeres rendezvényként értékelte az idei Bakonyi Vágtát, és fontosnak tartotta azt is megjegyezni, hogy balesetmentesen zajlott le a verseny. Úgy látja, hogy a nevező települések jó szájízzel távoztak a Bakonyból, és a vendégek is jól érezték magukat. A résztvevői létszámot ezer főre becsülik a szervezők. A mintegy hét és fél millió forintos költségvetésű rendezvény megvalósulását több vállalkozás és a helyi önkormányzat is támogatta. 

 

Kelemen Gábor

 

    

    

 

 

 

M1 Hiradó 

 

2016.04.13.

 

A Bakonyi Vágta szervezői meghívást kaptak, a festői szépségű Lázár Lovaspark -ra.

A tavalyi első sikeres rendezvény eredményeként számítunk Zirc, és a Tündérfarm turisztikai 

fellendülésére a májusi előfutamon.

Továbbra is várjuk a városunkért tenni akaró őnkéntesek jelentkezését. 

 

Nemes István

Három lovas a Városházán

2015. október 02. Szerkesztő: zircblog

Zirc város polgármestere fogadta a Nemzeti Vágtán kiemelkedő eredményt elérő térségünk képviselőit

– Úgy gondolom, az egész térségünk büszke lehet arra az eredményre, amelyet az elmúlt időszakban sikerült a lovassport területén mutatnunk.

 

Ottó Péter polgármester mondta ezt a Nemzeti Vágtán kiemelkedő eredményt elérő térségünk képviselőinek ünnepi fogadásán, a Városházán. Hozzátette: a Nemzeti Vágta nyolcéves története során nem igen volt még példa arra, hogy egy kistérség területéről több versenyző is bejusson a döntőbe. A városvezető visszautalt az előzményekre, a májusban Zirc-Tündérmajorban, a TündérFarm főszervezésében első alkalommal megrendezett és sikeresen lebonyolított Bakonyi Vágtára.

Ezt követően ismertette a fővárosi lovas-versenyen elért eredményeket, amelyeket bár mindenki tudott, jó volt hallani újra: Csetény lovasa, a Bakonyi Vágta győztese, Vörös József a második, Zirc lovasa, Hajdú László pedig az ötödik helyen végzett. A zirci elővágta másik továbbjutóját, Aba versenyzőjét és a Nemzeti Vágtán a középdöntőbe már nem először bejutó, ezúttal egy kárpátaljai település színeiben induló Somogyi József zirci lovast is méltatta a városvezető.     

A polgármester beszélt arról is, hogy a kiemelkedő sportteljesítmény mellett településünket és a térségünket rangos kiállítással képviselte a Magas-Bakony TDM Nonprofit Kft., a Bakony Szíve Turisztikai Szövetség és a TündérFarm, harmadik helyet szerezve meg a standok versenyében. Név szerint is említette a fővárosi közönség számára csuhécsodákat teremtő Wolfné Litter Beátát és a vasat két napon keresztül fáradhatatlanul ütőOppenauer Péter kovácsmestert. Végül köszönetet mondott a lovasok felkészítőinek, segítőinek és minden közreműködőnek, aki hozzájárult a sikeres szerepléshez.  

 

 

A sikerre koccintottak: balról Ottó Péter polgármester, Ozsváth Kálmán, a Bakonyi Vágta főszervezője, és a három lovas: Somogyi József, Vörös József és Hajdú László

A világörökség részét képező Andrássy úton felállított standból egy kis szeletet odavarázsolták a szervezők a Városházára, majd a Hősök terét „kapcsolták”, hogy együtt élhessük át a Zirc és térsége számára felemelő és felejthetetlen pillanatokat hozó futamokat. Talán szurkolt is egy kicsit újra mindenki, a célba érkezéseket pedig vastaps követte, és természetesen a gratulációk sem maradtak el.

Ünnepi pohárköszöntőt dr. Monszpart László nyugalmazott főigazgató, városunk díszpolgára mondott, aki maga is nagy lovas hírében áll. A doktor úr felelevenítette az Alföldre visszavezető gyerekkori emlékeit: öt éves korában kapta az első lovat, egy fekete pónit, amelyet szigorúan gondoznia, ápolnia kellett. Azóta mindig volt lova, a nyári szórakozást a lóháton megtett hosszú utak jelentették számára. A kilencvenegyedik életévében is heti három-négy alkalommal lovagol. „Ez tartja bennem a lelket” – mondta, majd emelve poharát Zirc és a térség sikerére azt kívánta: legyünk újra lovas nemzetség!

 

 

Dr. Monszpart László pohárköszöntőjében visszaemlékezett a lóval való nagyon régi és máig tartó barátságára

Az ünnepi műsort Palkovics Jánosné titkársági referens vezette. 

Kelemen Gábor

www.zirc.hu

Ottó Péter Zirc város polgármestere fogadást adott a Nemzeti Vágtán sikeresen szereplő versenyzőknek, segítőiknek és támogatóiknak.

A Bakony fényképe.
A Bakony fényképe.
A Bakony fényképe.
A Bakony fényképe.

Döntőbe jutott Zirc a Nemzeti Vágtán

2015. szeptember 29. Szerkesztő: zircblog

Hetvenkét település közül az ötödik helyen végzett Zirc a Nemzeti Vágtán. A Bakonyt promotáló turisztikai standunk pedig nagy népszerűségnek örvendett.

A történet májusban kezdődött Zirc-Tündérmajorban, az Ozsváth Kálmán (TündérFarm) főszervezésében első alkalommal megrendezett Bakonyi Vágtán, amely a Nemzeti Vágta egyik előfutama volt. Az első két helyezett mellett az elővágta szervezője jogán városunk is – mint rendező település – lehetőséget kapott a Hősök terén lebonyolított versenyen való részvételre.

Zircet a TündérFarm szervezésében és előkészítésével Hajdú László képviselte My Colt Mordály nevű lovával, és nem is akárhogyan: az egyik előfutam megnyerését követően a középfutamban újra az első helyen végzett, mellyel bejutott a döntőbe. Itt találkozhatott a Bakonyi Vágta győztesével, a csetényi Vörös Józseffel, aki Csipa nevű lovával a Nemzeti Vágtán második helyen száguldott a célba. Zirc végül ötödikként zárt Baja, Csetény, Döge és Tata mögött. Somogyi József zirci lovas is indult a versenyen, ezúttal egy kárpátaljai település, Mezővári színeiben.

 vagta_001.jpg

Zirc versenyzője, Hajdú László (zöld felsőben, hátul) utolsóból lett első a középdöntő futamán

(Fotó: www.vagta.hu)

 

Míg a homok a lovak patáitól porzott a Hősök terén, a világörökség részének számító Andrássy úton a versenyző települések bemutatkozási lehetőséget kaptak. A vidéki elővágtát szervezők jogán a TündérFarmnak önálló stand állt a rendelkezésére, melynek tartalmi megtöltésével a Magas-Bakony TDM Nonprofit Kft-t bízta meg városunk. A feladatok ellátását a TDM egyik tulajdonosa, a Bakony Szíve Turisztikai Szövetség is segítette. A nagyszámú érdeklődőt vonzó rendezvény kiválóan alkalmas volt a Bakony tárgyi kultúrájának, turisztikai vonzerejének a bemutatására. Nagy népszerűségnek örvendett a kovácsműhely, ahol Oppenauer Péter díszkováccsal üthették a forró vasat a bakonyi sátorhoz korzózok, Wolfné Litter Beátával pedig együtt teremthették meg a csuhécsodákat.

 

 vagta_002.jpg

Mesterségek rejtelmeibe nyerhettek bepillantást az érdeklődők a „Bakonyi Vágta” standon

(Fotók: Bakony Szíve Turisztikai Szövetség, Magas-Bakony TDM Nonprofit Kft.)

 vagta_003.jpg

 

A színvonalas megjelenést sok helyi és környékbeli turisztikai szolgáltató segítette, nekik és a szervezők kreativitásának köszönhetően a standok versenyén 32 település közül a harmadik helyen zárt a „Bakonyi Vágta”. Zirc tehát a versenypályán és a sétatéren is jól teljesített, lovasunk öregbítette városunk hírnevét, a látványos attrakciónak köszönhetően pedig joggal remélhetjük, hogy a bakonyi stand után a Bakony fővárosát és térségét is minél többen fogják felkeresni.  

 

Kelemen Gábor

Lovasok.hu lovasa és csapata a Nemzeti Vágtán

Büszkék lehetünk a 2010-es Nemzeti Vágtán elért eredményeinkre.
Lovasok.hu Zirc városát nevezte be a Nemzeti Vágtára, aki a zirci Somogyi Józsefet indította a versenyen. LovasunkTasman nevű, 4 éves, verseny félvér lovával vágtázott.  Elmondása szerint a Hősök terén létrehozott pályára sem volt panasza és a lovával is teljes mértékben elégedett volt. Az előfutamok folyamán az első futamban versenyzett és fölényes győzelemmel ért célba. A lovas hozzáértők szerint is az előfutam első mezőnye az egyik legerősebb volt a 12 előfutamból, mivel 6 ló közül 5 telivér és 1 verseny félvér küzdött a továbbjutásért. A remekül indított start után már az elő kanyarban az élen járt és a verseny során magabiztos rajt-cél győzelmet aratott, amely mindenki számára meglepő volt. A sikeres előfutam győzelem mindnyájunkat örömmel töltött el. A középfutam során a felvezető késleltetett indításának köszönhetően a ló és a lovas bennmaradt a startban, míg a többi ló már kistartolt. Ettől függetlenül már az első körben sikerült a 3. helyre feljönnie. Tasman és lovasa, József mindet megtett a legjobb eredmény elérése érdekében. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a lovas a vágtázás hevében még a palánkot is leszakította térdével, de még ez sem állította meg. Végül is a 4. helyen ért célba, ami a döntőbe való bejutáshoz nem volt elegendő.

Az elért helyezés nagyon szép eredménynek számít, nagyon büszkék vagyunk a minden akadályt leküzdő lovasunkra és a remekül vágtázó lovára, aki hazánk 24 legjobb lovasa között versenyzett.

Zircet nemcsak Somogyi József kiváló lovas képviselte, hiszen az Andrássy úton, a Vágta Korzón egy 6 x 3 méteres sátorban a Lovasok.hu-val közösen is megjelent a város. Aki a stand előtt elhaladt találkozhatott többek között Hoffer Ildikó zirci keramikus művész szobraival, megtekinthette Wolfné Litter Beáta népi kismester kukoricacsuhé virágait és egyéb kézműves termékeit, Szurgyi Zsuzsanna népi kismesterség- oktató bőrdíszműves bemutatóját, csuhé és gyékényből készült alkotásait, az OSZK Reguly Antal Műemlékkönyvtár metszeteit, a Vezír Hús Kft. rendkívül finom termékeit, valamint a Hotel Szépalma közreműködésével létrehozott Bakonyi Vendégasztalt. Jelen volt a Bakonyi Természettudományi Múzeum, akik egy igazi kuriózummal, egy valódi mamutcsonttal és egy kis állatbemutatóval is készültek. A bagoly, a teknősbéka és a mókuska különösen a gyerekek körében volt népszerű. Természetesen információs anyagok, kiadványok, programismertetők, plakátok, molinók, promóciós anyagok (Bakonyi friss levegő, lovacskás mézeskalács…) és dekorációs elemek (zászlók, virágok, képek) is színesítették a megjelenést. A sátorban az esemény jellegéhez illő szimbolikus installációs elemként, Somogyi József nyergének kipróbálására is volt lehetőség, amely kicsiknek és nagyoknak is autentikus élményt nyújtott. A zirci team mellett tovább erősítettük a rangos bemutatkozást a lovasok.hu csapatával,  kiadványokkal, hirdetőtáblákkal, patkókkal, nyereggel, személyes jelenlétünkkel, partnerségünkkel, szakmaiságunkkal és a lovasok körében elismert megbízhatóságunkkal.

Forrás:lovasok.hu

Honlap készítés