Hírlevél

Hírek

Naptár

2021. Január
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Látogató számláló

0
0
4
0
6
3
1

QR kód

hu.qr-code-generator.com

Méz rádió

 

 

Készítette:

A honlaapot készítette:

  Kékgép Kft Zirc

  06/30 99 30 105

Versenyfeltétel

Összegzés Időpont: Esemény

7.00-7.30 lovasok és lovak érkezése

8.00 nevezési lapok ellenőrzése, lovak azonosítása, állatorvosi kontroll

11.00 technikai értekezlet, sorsolás, pályabejárás legkorábban

12.45-től előfutamok, futamok

17.45-ig.

18.00-kor döntő döntő után azonnal ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadó ló nélkül

  • A nevezés feltételei:

Az előfutamon min. 10 versenyzőnek kell indulni!

-        betöltötte 18. életévét

-        Nevezés történhet egyrészt az Elővágta versenyre való nevezéssel  100 000,- forint + áfa nevezési díj megfizetése mellett.  Amennyiben a nevező valamelyik Elő vágtán 1-2. helyezést ér el, úgy indulási jogot nyer a Nemzeti Vágta versenyre. A versenyzők ugyanazon nevező képviseletében indulnak a budapesti rendezvényen, mint amely nevező őket az Elő vágtára benevezte és ugyanazon település színében, mely színében az Elő vágtán indultak.

-        Nevezés történhet másrészt az Elővágta szervezője jogán, aki az előírt versenyrendezési díj hiánytalan megfizetése után nevezhet egy települést, aki a Nemzeti Vágta versenyen képviseli. A nevezett település csak és kizárólag az Elővágta helyszíne lehet. Amennyiben a rendező település már bejutott a Nemzeti Vágta versenyére, az Elővágta szervezője egyéb települést nevezhet. A nevezett település a Versenyszabályzat és Versenykiírás szerint nem lehet megyei jogú város, illetve budapesti kerület, kivéve ha megyei jogú város vagy budapesti kerület az adott Elővágta helyszíne.

-        Nevezés történhet harmadrészt közvetlenül a Nemzeti Vágta versenyre való nevezéssel. A nevezés beérkezését követően a jelentkező 10 napon belül köteles átutalni a nevezési díjat, amelynek összege 2 000 000,- (azaz kettőmillió) forint + áfa, mely tartalmaz 1 db 3×3 méteres sátorhelyet a „Vágta Korzón”

-        Megyei jogú város és budapesti kerület a Nemzeti Vágta versenyen Elővágta szervezőjeként, illetve direkt nevezés útján szerezhet indulási jogot.

-        Az előző évi Nemzeti Vágta győztese a nevezési díj befizetése nélkül indulhat a versenyen.

-        A verseny során elnyert pénzdíj 100%-ban a versenyző páros nevezőjét illeti meg.

  • A verseny menete:

-        A futamok résztvevői az előre kisorsolt számú rajthelyről, álló helyzetből startolnak.

-         Futamonként legfeljebb 6 lovas indulhat (pálya méretétől függ)

-         A futam győztese az a páros, aki a versenytáv teljesítése után elsőként halad át a    célvonalon. A verseny menetét a versenybíróság felügyeli és bírálja el.

-         Lovakat karámokban, bokszokban kell elhelyezni, úgy hogy a közönségtől teljesen el legyenek különítve. A közönségben nem sérülhet meg senki, nem mehetnek a lovak közelébe!!!

-         A lovak részére biztosítani kell almot és ivóvizet.

  • Lovasok:

-        A versenyen induló lovas 18. életévét betöltött olyan személy lehet, aki vagy magyar állampolgár vagy határon túli magyar nemzetiségű.

  • Lovasok felszerelése:

-         Fekete csizma

-         Gerincvédő (teljes gerinc)

-         Három Ponton rögzített lovagló kobak

-         Nemzeti Vágta logóval ellátott mezek (kapjuk)

  • Lovak:

-         Minden nevező lovas bármilyen fajtájú és nemű, 5 éves  vagy idősebb lóval részt vehet, kivéve az ismeretlen származású, valamint argentin póló póni, Akhal tekini, angol telivér, verseny félvér fajtájú vagy genetikailag oda sorolható lovakat. 

-         Az Elő vágtákon és a Nemzeti Vágtán a lovak azonosításában a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetségének hivatalos területi felügyelői is közreműködnek.

-         Az első 2014. évi Elővágta megrendezésétől kezdve a Nemzeti Vágta döntőjével bezáróan a futamokban részt vett vagy nevezett lovaktól bármikor vér, illetve DNS minta vehető a ló azonosságának megállapítása céljából. 

-         Egy lovas egy lovat nevezhet.

  • Állategészségügyi feltétel:

-         Ló útlevél, melynek tartalmaznia kell:

Ló influenza elleni vakcinázás igazolását (alapimmunizálás:
első oltás, majd 21-92 napon belül második oltás, utána
mindig 6 hónapon belül emlékeztető oltás, +/- 21 nap).Évente a fertőző kevés vérűségről szóló, egy évnél nem régebbi negatív vérvizsgálati eredmény igazolását.

-         Ellenőrizni kell, hogy a ló útlevélben megadott jegyek egyeznek-e az állatéval, ha hiba van az útlevélben, akkor azt igazolni kell.

 

 

 

  •  A verseny lebonyolítása:

(kötelező,hogy jelen legyen : mentő, állatorvos,hatósági állatorvos, ’ló mentő’ sofőrrel )

Nevezés itt

Honlap készítés