Hírlevél

Hírek

Naptár

2021. Február
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Látogató számláló

0
0
4
1
0
4
9

QR kód

hu.qr-code-generator.com

Méz rádió

 

 

Készítette:

A honlaapot készítette:

  Kékgép Kft Zirc

  06/30 99 30 105

Főzőverseny 2016 (mangalicából)

Vajpuha mangalica karaj vörösborban hagymával recept

(javaslat, nem kötelező!)

 

Természetesen sima sertéshúsból is elkészíthető, majdnem ugyanolyan finom lesz. Nagyon egyszerű és finom étel, ráadásul az elkészítése során nem kell végig fölötte állni. Gyors és remek ebéd, hidegen (egy szelet kenyérrel) pedig a klasszikus, békebeli sült hús ízét idézi.

hozzávalók / 3 adag

elkészítés

  1. A szelet húsokat (klopfolás nélkül) sóval, borssal ízesítjük.
  2. Kevés zsiradékkal a serpenyőbe tesszük őket, és nem túl nagy lángon kérget pirítunk nekik.
  3. A vöröshagymát (lilahagymát is választhatunk) félkarikákra vágjuk, majd rászórjuk a húsokra.
  4. Ezután nyakon öntjük annyi vörösborral, hogy szépen tudjanak főni benne a húsok (épphogy nem lepi el). Fedő alatt majdnem teljesen készre főzzük őket.
  5. Amikor már teljesen puhák a húsok, levesszük a fedőt, és kevés sóval, borssal megízesítjük a szaftot is. Ha elfőtt a felesleges vörösbor, tálalhatunk is.

forrás:http://www.nosalty.hu/recept/vajpuha-mangalica-karaj-vorosborban-hagymaval

 

Honlap készítés